Om utradering av Krfs og influenceres makt, lojalitet til makthavere og eksklusive filmnyheter

Da er nok et stortingsvalg lagt bak oss, og som vanlig senker en blanding av forventning og skrekk seg over kongerikets befolkning.

Skrekk har vi levd med siden Covid-19 la sin klamme hånd over våre skjebner i mars 2020. Jeg er en av de som er tilfreds med måten myndighetene våre har trådt frem og virkelig gjort en ledelsesmessig innsats for å sikre våre skjebner. Takken er tydeligvis sparken. Regjeringen har ikke fått fornyet tillit.

Nå er skrekken forbundet med utsiktene for mer sosialisme og mer utøvelse av offentlig makt. De blå er vanligvis ikke for utøvelse av en sterk statsmakt. Men har det siste halvannet året vist at de har behersket dette også når det var nødvendig for å lede nasjonen gjennom en varig krise. Bra at Erna Solberg og Bent Høie fikk gleden av å ta beslutningen om å oppheve Covid-19 restriksjonene og åpne samfunnet fullstendig igjen for et normalt liv. Lørdag 25. september kl 16.00 er alt som før igjen. Får vi håpe.

Det som allerede er helt på det rene er at de rødgrønne ikke kommer til å innfri forventningene de har vunnet valget på. Da snakker jeg om klima og miljø. Som jeg var inne på i forrige blogg er det kunstig at dette synes å ha blitt en viktig motivasjon i stemmeavlukkene i årets valg. «Nå må vi ta i for å få til det grønne skiftet. Det haster» har blitt mantraet. Dessverre er dette å føre velgerne bak lyset.  Få synes å ha forstått at dette ikke er innenfor mandatet til Stortinget.

Valget ble et krisevalg for KrF. Hadde det ikke vært for 3 utjevningsmandater hadde partiet ikke blitt representert på Stortinget. De havnet under sperregrensen. Jeg blir alltid skeptisk når mediene serverer regelrette «drittpakker» og setter hovedaktører i valget i et dårlig lys rett før valgsedlene slippes i urnene. Jeg registrerer at topp jurister har gått ut og støttet Ropstad i hans vurderinger nå de siste dagene. Men skaden har jo allerede skjedd. Fremstillingen om at topp politikere med egen familie jukser seg til å skattefordeler ved å ha adresse «foreldres gutterom» har blitt stående og faller ikke i god jord i brede lag av velgerne. Selv ikke KrFs kjernevelgere da tydeligvis.

KrFs avgåtte leder Kjell Ingolf Ropstad

Konsekvensene er at Kirken som står som forvalter av en viktig norsk kulturarv i det norske samfunnet får enda mindre støtte i sentrale politiske besluttende organer. Alle de som er skeptiske til fremmede kulturers fremvekst i det norske samfunnet får enda mer vann på mølla nå. Konspirasjons teoretikerne som sier at muslimene tar over Norge har fått ny tyngde i sin argumentasjon. Jeg synes dette er aspekter som har vært lite fremme i valgdekningen.

Det er sjelden jeg kommenterer eller sender meldinger til profilerte personer i nyhetsbildet. Men jeg sendte noen Emoji-applaustegn til Ingeborg Senneset på et Instagram innlegg hun la ut her i går. Hun har skrevet en artikkel i A-Magasinet 24. september der hun tar for seg norske influenceres og kjendisers lemfeldige omgang med fakta i vinnings hensikt. Hun skriver knallgodt og har gode poenger, så den anbefales herved.

Ingeborg Senneset

Jeg synes det dyrkes frem en inkompetent generasjon av influencere og kjendiser for tiden som har lite samfunnsnyttig å bidra med, og som får altfor mye plass i det offentlige rom. Kjendis versjoner av reality konsepter på TV; Skal vi danse, Farmen, 71 grader nord, Kompani Lauritzen, Ikke lov å le på hytta osv. tydeliggjør at disse menneskene lever i sin egen boble uten å forstå eller ta nevneverdige hensyn til verden utenfor. Det mest skremmende er at de tydeligvis kan livnære seg godt på dette. Reality konseptene er kanskje underholdende, men de fremmer kunstige konkurransebilder og kynisme mht. utstemming. Jeg har skrevet mye om dette i tidligere blogger, så jeg skal ikke trøtte dere med mer av dette denne gang.

Men noen kjendiser er bare sympatiske hardt-arbeidende mennesker da. Og skal ha fortjent kred for det. Som min protegè Josefine Frida Pettersen. Eller Josefine Frida som hun markedsføres internasjonalt som nå. Hun kommer ut med ny film nå om Leonard Cohens romanse med norske Marianne Ihlen; «So Long Marianne». Josefine spiller selvfølgelig Marianne, som forfører Leonard Cohen etter alle kunstens regler. At handlingen foregår på den greske paradisøya Hydra er et klart pre for billedskjønnhet i filmopplevelsen. Jeg har kun sett traileren, men det ser svært lovende ut. Selv om badedraktbildene av Josefine vitner om at det har lagt seg et solid Covid-tillegg over hennes akterspeil siden vi så henne sist.

Men sedvanlig søtt ansikt da. Filmen skal ha premiere i Storbritannia og Hellas i løpet av oktober. Traileren ligger på filmens Facebookside ‘https://www.facebook.com/SoLongMariannefilm’ eller på Vimeo ‘https://vimeo.com/554838337’ (på grunn av manglende rettigheter på WordPress må dere nesten kjøre copy/paste til nettleseren deres for å kunne spille av traileren).

Josefine har også lagt ut glimt fra innspilling av en dansk TV-serie på sin Instagram der handlingen er lagt til sykehusmiljø. Serien vil bli å se på nyåret. Så vi har mye å glede oss til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s