Opplev, nyt, selg

De første varsler om vårens komme har ankommet Valdres. Etter en lang og sta kuldeperiode som har vart i nesten hele januar og februar, har værgudene snudd på hælen og vendt smørsiden til nå de siste 14 dagene. Det var greit, for det er gjort store innhogg i vedlageret.

Det har vært mye praktfullt vær til tross for kulden, og undertegnede har gått til det skritt å fornye sitt skiutstyr etter ganske mange år uten å vise mitt blide åsyn i skiløyper. Det ble ski av type felle, staver, støvler og skibukse. Damen i sportsbutikken på Fagernes smilte som solen selv når hun bukket meg ut av butikken med hendene fulle av varer på nesten japansk manèr.

Flere turer ut i de flotte løypene i Aurdalsåsen har det blitt med det nye utstyret, som har innfridd forventningene til fulle. Jeg har hatt besøk av et vennepar her i en ukes tid nå, som fant ut at de likegodt kunne besøke meg her i Valdres som å sitte hjemme på hjemmekontorene sine. Det har vært hyggelig. Vi har gått på skiturer sammen, laget god mat i tillegg til at jeg har forsøkt å vise dem flere nytbare aspekter ved Valdres.

Jeg arbeider innen reiselivs næringen i Valdres nå. Min arbeidsgiver har nylig etablert et eget reiselivsselskap som selger pakker med transport, overnatting, bespisning, fjellvandring og sykling med utgangspunkt i Valdres. I første rekke er vårt marked utenlandske turister, men Covid-19 har jo som kjent satt en effektiv stopper for utenlandsturisme til Valdres og Norge inntil videre. Men mange norske fjellturister har heldigvis gjenoppdaget Valdres’ fortreffelighet som feriemål.

Dette til tross for at Valdres og dets herligheter er underkommunisert som reiselivsdestinasjoner. Valdriser er ikke særlig flinke til å formidle de skattene vi råder over for et stort publikum. Det utvises altfor stor grad av beskjedenhet. En illustrasjon på hva jeg mener kan være at hvis du søker «Valdresmarsjen» på YouTube, så får du opp en fremføring av HMK Gardes Musikkorps. Vel og bra, men bildet vi får frem på skjermen er ikke fra Valdres, men fra Tromsø!

Det beste med Valdres er etter mitt skjønn vakkert landskap, god ivaretakelse av gamle tradisjoner det være seg enten vi snakker bygg, stølskultur, mat og fjellturisme. Valdres er et naturrike med endeløse turmuligheter der du kan gå i timevis uten å se andre mennesker. Med brorparten av de fjelltoppene i Norge med høyde over 2.000 meter i beltet, kan vi trygt si at vi ikke kommer nærmere himmelen i Norge enn i Valdres. Så vi bringer folk så nært himmelen de kan komme i Norge. Og etter å ha vært fastboende her i snart tre år kan jeg si at Valdres leverer innen alle årstider.

I dag ble det ingen skitur, men husets vinduer har fått seg en vårpuss. Jeg venter et visst innrykk neste helg av familie. Det er bursdag, og samling på hytta. Da må kåken se noenlunde presentabel ut. Det synes jeg den gjør nå, så da blir det litt TV før det er køying.

 


<a href=»http://blogglisten.no/blogg/sofaorakelet.wordpress.com/»><img src=»//blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»//hits.blogsoft.org/?eid=3467″ />

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s