Drittvær men gullkorn et klikk unna

Regngudene har ødslet ut av sin overflod over Valdres denne helgen. Jeg har det greit med regntøy, men har stort sett holdt meg inne og drevet med innesysler. Blant annet satt meg godt til rette i godstolen og sett på YouTube. Virkelig «gravd med ned» i mye av det man kan finne der.

YouTube er en skattkiste for en som meg, som er ute etter å finne kunnskap om ulike temaer man interesserer seg for. Her kan du holde deg oppdatert og utvide din kunnskap. Vel å merke uten å være prisgitt politisk vinkling og selektiv vektlegging som norske nyhetsmedier besudler sin nyhetsformidling med. På YouTube kan man finne ut hvem som egentlig skjøt det dødbringende skuddet på president John F. Kennedy i Dallas 22. november 1963.

Man kan finne sannheten om klima- og miljøutfordringene verden står overfor. Selv om Michael Moores nye film som forteller den sanne men politisk ukorrekte og alternative historien om klimaendringene på jorden og hvem som tjener big money på «det grønne skiftet» ble fjernet fra YouTube nylig. Jeg rakk å se den før den ble borte. Det er kanskje ikke de fremste naturvernerne som tjener penger på det grønne skiftet hvis noen trodde det. Men de er «nyttige idioter» for de som står i bakgrunnen og håver inn penger. Noen hadde visst følt seg hengt ut.

Man kan også få et mer balansert bilde av Donald Trumps presidentskap, og forstå og anerkjenne hans stilling blant sine velgere bedre via YouTube.

Så kan man finne klipp fra morsomme og viktige filmer og TV serier som står som bautaer innen filmhistorien. Jeg har for egen del laget meg en liste over en del serier og filmer som jeg setter høyt, og som ofte gjenoppleves her i huset. Kanskje du er enig?

Boston Legal

Serien som følger livet i et advokatkontor i Boston, med toppadvokatene Danny Crane og Allan Shore i fremste rekke. De tar på seg store og små tvister som enten løses i et møterom mellom partene, eller i rettssalen. Ofte ender sakene i favør av Crane/Shore, etter til dels glitrende sluttprosedyre. Glimrende skuespillere og skuespillerprestasjoner, og gode plot.

 

Dad’s Army

Dagliglivet under andre verdenskrig i en Heimeverns tropp i Syd-England skildres i den legendariske humorserien Dad’s Army. Lun engelsk komedie for alle pengene.

 

The Scent of a Woman

En fantastisk film med legendariske Al Pacino i hovedrollen som den blinde ex Oberstløytnanten Frank Slade. En rolle som bragte Pacino en Oscar for beste mannlige hovedrolle i 1993. Chris O’Donnel spiller en skoleelev som tar seg jobb som ex offiserens assistent.

 

My Cousin Vinni

Fabelaktige Joe Pesci spiller den ferske advokaten Vinni Gambini, som blir tilkalt til Alabama for å redde sin fetter Billy i Ralph Macchios (kjent fra Karate Kid filmene) skikkelse og hans venn Stan fra en alvorlig tiltale. Stor humor oppstår når den ferske advokaten godt hjulpet av sin venninne Mona Lisa Vito gestaltet av Marisa Tomei etter hvert forstår spillet og slår tilbake overfor den arrogante tiltalemakten. Marisa Tomei vant en Oscar i 1993 for beste kvinnelige birolle. Her er et av mange favoritt øyeblikk fra filmen.

JFK

Oliver Stones film fra 1992 om mordet på president John F. Kennedy. Kevin Costner spiller hovedrollen som advokaten og statsadvokaten Jim Garrison som etterforsket attentatet, og som arresterte og førte rettssak mot forretningsmannen Clay Shaw for medvirkning til mordet. Her får vi et godt innblikk i alle konspirasjonsteoriene som fortsatt lever i beste velgående etter attentatet.

The Untouchables

I Brian De Palmas film fra 1987 spiller Kevin Costner nok en gang hovedrollen. Denne gangen i rollen som agenten Eliot Ness, som i 1930-årenes Chicago står i spissen for myndighetenes krig mot Al Capone og mafiaen. Costner fikk en Oscar for beste mannlige hovedrolle. På rollelisten for øvrig står blant annet sterke navn som Sean Connery, Robert De Niro og Andy Garcia.

Cannonball 1+2

Det ble laget 2 filmer i begynnelsen av 1980 årene som handler om et bilrace fra kyst til kyst i USA. Fra Connecticut nordøst i USA gjennom hele kontinentet med målgang i California. Det blir stor komedie underveis med en stjernespekket rolleliste der Burt Reynolds, Dom DeLouise, Roger Moore, Sammy Davis jr, Dean Martin og Farrah Fawcett blant andre er toneangivende. Disse filmene har sikkert inspirert de som laget Børning filmene i Norge for noen få år siden.

Moneyball

Er en film fra 2011 som tar oss inn bak kulissene i det tradisjonsrike amerikanske baseball miljøet. Filmen viser den fascinerende historien om hvordan Billy Beane, manageren til Oakland Athletics, bygde opp baseball laget sitt før 2002-sesongen på utradisjonelt vis, ved hjelp av økonomen Peter Brand. Brad Pitt spiller Billy Beane og Jonah Hill Peter Brand.

Major Leauge I + II

To filmer fra 1989 og 1994 om amerikansk baseball med et mer humoristisk utgangspunkt. Med blant andre Tom Berenger og Charlie Sheen i rollene.

The Newsroom

Er en TV-serie med Jeff Daniels i hovedrollen som nyhetsankeret Will McAvoy, som viser livet i kulissene i et nyhetsmedium. Serien har politisk slagside, og viser de dilemmaene nyhetsredaksjonene står overfor fra dag til dag. Den er dagsaktuell.

Vel det var noen høydepunkter. En lett blanding av alvor og skjemt. Håper klippene har gitt lyst til å se mer av disse filmene og seriene. Ellers er samtlige James Bond filmer blant favorittene, men det kan kanskje bli et eget blogginnlegg en vakker (eller kanskje helst en regntung) dag.

 


Her er en film som gir et logisk svar på hvem som skjøt og drepte president John F. Kennedy i Dallas 22. november 1963.

 

<a href=»http://blogglisten.no/blogg/sofaorakelet.wordpress.com/»><img src=»//blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»//hits.blogsoft.org/?eid=3467″ />

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s