2019 – et tilbakeblikk

Nå er det kun timer igjen av 2019. Tiden er atter inne for et lite tilbakeblikk. 2019 har som sine forgjengere bestått av korte glimt av lykke. Korte glimt av glede. Korte glimt av vennskap. Korte glimt av sorg. Korte glimt av misère og fortvilelse. Livet er en symbiose av alle store og små opplevelser og følelsestilstander dagene og øyeblikkene bringer.

TV kanalene er i gang med sine årskavalkader registrerer jeg. Nyhetsåret. Underholdningsåret. Væråret. Sportsåret 2019. Vel. Året har vært innholdsrikt på mange fronter. Jeg synes det er moro at norske utøvere hevder seg på topp internasjonalt nivå i verdensidretten friidrett. Så synes jeg det er moro at mitt gamle favorittlag fra den gangen NRK sendte tippekamper fra England – Wolverhampton – opplever en ny vår og hevder seg blant topp 5 i Premier League. I løpet av de 3 siste dager har de slått Manchester City hjemme og spilt jevnt mot Liverpool på Anfield.

Men nå er det min tur til å lage årskavalkade. Så hvordan har bloggåret vært da? Vel. I 2019 har jeg publisert 17 blogginnlegg. De har blitt lest, i tillegg til at gamle schlagere som «Monopol og kjøtthuers misjon her i livet», «Harry Hole og Jo Nesbøs univers» og «Rolv Wesenlund in memorandum» har hatt massevis av visninger. Bloggen og blogginnleggene mine har i 2019 hatt 1.770 visninger og 1.154 besøk. Det er 32 % økning fra året før i visninger. Besøkene har kommet fra 45 land «world wide» i tillegg til Norge. Bloggen er lest i alle verdensdeler. USA og Canada, Sør Afrika, Australia, Kina, Brasil, Kyrgyzstan, India og Storbritannia. For å nevne noen land. Dette gjør ikke Sofaorakelet til en av kongerikets største blogger. Langt derifra. Men jeg har også i år hatt glede av bloggingen, og flere besøkere har gitt uttrykk for at de har satt pris på bloggingen min. Det holder som drivstoff for meg.

Jeg har som vanlig vist interesse for smått og stort. Refleksjoner rundt observasjoner og opplevelser er festet til blogglerretet. Jeg har skrevet om hendelser, strømninger og saker som har fått utvikle seg til å bli interessante. Norsk og internasjonal politikk. Saker i nyhetsbildet. Kulturliv. Podcaster. Klima og miljø. Mennesker jeg beundrer og som trenger en utstrakt hånd er sett og anerkjent. Som Josefine Frida Pettersen, Donald Trump, Boris Johnson, Helge Andrè Njåstad, Kong Olav V, Else og Cecilie Ramona Kåss Furuseth. Kongehuset har måttet tåle et kritisk lys fra bloggen i år. Jeg har forsvart mennesker som jeg mener er urettferdig behandlet. Mens journalist standen, enkelte kunnskapsløse politikere og andre som urettmessig har gjort krav på en plass i offentligheten har fått sitt pass ettertrykkelig påskrevet på en begrunnet måte. Jeg har forsøkt å sette ting inn i perspektiv.

Men også i år har jeg kanskje i aller størst grad skrevet om de nære ting. Tapet av min trofaste følgesvenn gjennom 14 år – min hund ble behørig omtalt i bloggen. Her kan påpekes at blogging fungerer utmerket som terapi. Forandringer i livet. Salg av barndomshjemmet, flytting, kjøp av ny bolig i Valdres og innflytting i denne. Om vennskap og betydningen av venner. Om forbilder og ting som inspirerer. Om alenetid og hva som er viktig for å få hverdagene til å gå rundt.

Jeg takker alle lesere av bloggen for følget i det gamle året. For alle hyggelige tilbakemeldinger. All konstruktiv kritikk. Velkommen tilbake i 2020. Fortsett og lik og del på sosiale medier. Fortsett å kommentere innleggene. Fortsett å svare på spørreundersøkelsene. Jeg synes det er hyggelig og interessant å høre hva dere mener om det jeg skriver. For jeg kommer til å fortsette å skrive. Det er antakelig det eneste jeg vet med sikkerhet om 2020. Resten blir synsing og forhåpninger.

 

 

 

 


 

 

<a href=»http://blogglisten.no/blogg/sofaorakelet.wordpress.com/»><img src=»//blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»//hits.blogsoft.org/?eid=3467″ />

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s