Om stillhet, Trump, Brexit og misbrukte muligheter… nok en gang

En skikkelig førjuls forkjølelse danner en foranledning til å blogge denne gangen. Litt ekstra tid til avis og nyheter gir alltid opphav til refleksjon.

Først ute med å vekke min oppmerksomhet er Erling Kagge. Nå er han bokaktuell. Han har skrevet en bok om stillhet. Viktigheten av den nærmere bestemt. Jeg husker tilbake fra første gangen Kagge vekket min oppmerksomhet. Han var i samme russekull som meg, og var «politisjef» i Oslos russestyre. Den gangen var han en mer breial fyr, som ikke først og fremst fremstod som noe man forbandt med stillhet. Han har vel som de fleste av oss rast fra seg og roet seg litt ned. For Kagges del inntraff dette noen år etter meg. Jeg skrev allerede i 2011 om viktigheten av og behovet for stillhet. I blogginnlegget «Noen stille betraktninger».

Ellers er det vanskelig å unngå å bli gjort oppmerksom på Trumps involvering i Korea konflikten og Brexit forhandlingene. Det er de sakene som gir opphav til de feteste overskriftene for tiden. I tillegg til været da. Været er alltid trygt og godt å snakke om for oss halvsosialiserte nordmenn. Trump og Brexit har jeg skrevet om før. Det er nok to elementer i nyhetsbildet vi må leve med i en tid fremover.

Det er gått mote i å mene at verken Trump eller Brexit gjør verden bedre å leve i. Jeg er ikke så opptatt av mote. Derimot er jeg av den oppfatning at ettertiden kommer til å bedømme annerledes og langt mer positivt. Forhånds dømming er ikke så interessant annet enn som underholdning i nuet. Hvordan resultatene blir når ting er besluttet og satt ut i livet er langt mer interessant synes nå jeg da.

President Ronald Reagan fikk også mye dårlig behandling av mediene. Nå i ettertid fremstår han som den viktigste amerikanske presidenten etter krigen. Hans mantra var ganske likt Trumps; «det er velgerne – eller folket – som er sjefen, ikke politikerne». Det er et budskap som ikke faller i så god jord i alle henseender i statsadministrasjonen. Men det er innholdet uansett i politikken som er av betydning. Reagans politikk gav blant annet økonomien et tiltrengt oppsving, styrket amerikaneres selvbilde og dermed USAs betydning i verden, som igjen bidro til Sovjetunionens fall. Resultatene er de som teller i ettertid, ikke motforestillingene. Slik kommer det til å være med Trump også. Jeg er som amerikanske velgere opptatt av resultater.

For øvrig tror jeg at Brexit blir bra for Storbritannia til slutt, og at også EU vil måtte ta de signalene som britene med Brexit har levert på alvor. EU må gjøre noen justeringer så sammenslutningen i større grad vil føre til rikdom og velstand for medlemslandene slik den opprinnelige målsetningen var. Og at den ikke fører til det motsatte slik vi ser en del skremmende eksempler på nå.

Da har jeg berørt 3 av elementene i overskriften. Det fjerde – «om misbrukte muligheter» – gjenstår. Jeg har tidligere skrevet noen blogginnlegg om min tidligere arbeidsgiver, og den utviklingen selskapet fikk etter et strategisk oppkjøp av en konkurrent vi gjennomførte i 2011. «Et nytt kapittel» i februar 2014, «En historie om å miste målet av syne» i november 2014, og «Ledergrupper – hva skiller gode fra dårlige» i mai 2016. Det viktigste kriteriet for å lykkes med oppkjøpet var å implementere den forretnings- og ledelsesfilosofi vi hadde lykkes bra med i mange år, og som hadde gitt oss muligheten til vekst gjennom oppkjøp. Stikkord her er avgrensede forretnings enheter med klart ansvar for resultat oppnåelse. En effektiv service orientert administrasjon hvis viktigste mål var å støtte driften, inkluderende lederskap og bygging av en kultur som fremmet fokus på det forretningsmessige, kreativitet, personlige initiativ, stolthet over kvalitet og familiært samhold.

Men i stedet annekterte man en rekke elementer fra det oppkjøpte selskapets forretningsfilosofi. Som på ingen måte hadde den historikk med å skape sunne økonomiske resultater som vi hadde. Helt uforståelig for denne observatør. Nå har selskapet nok en gang fått ny sjef. Fordi de økonomiske resultatene uteble har jeg latt meg fortelle. Sjefsskiftet ble etterfulgt av en melding om at selskapet skal nedbemanne i relativt betydelig grad. Jeg blir først og fremst trist av dette. Og frustrert, når jeg tenker på den motstand jeg ble møtt med de gangene jeg før jeg forlot selskapet påpekte at vi gikk i feil retning.

I tiden som har gått etter at jeg forlot selskapet har man tydeligvis fortsatt å gå i feil retning i enda større grad. Man har organisert virksomheten slik at ansvaret er delt opp i den grad at det har blitt høyst uklart hvem som har ansvaret for budsjett etterlevelse og resultat oppnåelse i de enkelte forretningsenheter. Man er ikke opptatt av å skape slagkraftige lokale resultatenheter men er mer opptatt av sentralisering, noe en stadig mer svulmende stabsfunksjon skal være garantist for. Følgen er at viktige forretningsprosesser ikke har nødvendig forankring i linjeledelsen. Resultatet er ikke overraskende ganske katastrofalt.

Det hele blir ufattelig historieløst. Man har ikke en tilstrekkelig bevissthet til eller nærer en tilstrekkelig anerkjennelse og respekt for de suksesskriterier som skapte gode resultater for selskapet i mange år. Markedsforutsetninger og så videre kan endre seg, men dette er uansett en dødssynd for ethvert selskaps ledelse. Jeg håper den nye sjefen forstår dette og tar de nødvendige grepene for å få selskapet på rett kurs igjen. Men særlig tro på det har jeg dessverre ikke.

Om ikke annet, kan det hele kanskje tjene som et skrekkens eksempel for ledelses- og økonomi studenter på landets høyskoler slik at ikke historien gjentar seg.


 

 

Les også Aftenpostens anmeldelse av Kagges bok

https://www.aftenposten.no/kultur/i/BBbE7/Erling-Kagge-skriver-klokt-om-stillhet

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s