The sporadic blogger – om å sove på vakt

Tiden strekker ikke helt til om dagen til å blogge så mye som jeg skulle kunne ønske. Det blir ganske sporadisk det hele. Derfor blir dette blogginnlegget et aldri så lite «oppsamlingsheat» i forhold til å samle en del av de tankene og ideene som har meldt seg hos meg i det siste, og som har gitt opphav til intensjonen «dette må jeg lage et blogginnlegg om».

Amerikansk valgkamp   

Jeg skrev blogginnlegget Trump for president? I slutten av juni. Der jeg forsøkte å skue igjennom den tendensiøse journalistikken Donald Trump blir til del i norske medier. Det har ikke blitt bedre i løpet av sommeren skulle jeg mene. Heller verre, selv om mange som meg har klaget. I en nokså skitten valgkamp, der Trump dessverre nok har kommet dårlig ut av det i enkelte kritiske henseender, kan det i øyeblikket synes som om det er Hillary Clinton som har best odds i kampen for å bli USAs neste president.the-sporadic-blogger1

Men hun må leve med å ha blitt avslørt i å ha en hel masse «svin på skogen» opp igjennom sin politiske karriere. Der private agendaer åpenbart har vært vel så viktige som det å ivareta USAs interesser. Så spørsmålet blir om noen amerikansk president noensinne har hatt et dårligere demokratisk utgangspunkt med seg inn i en eventuell valgseier.

Om ikke Trump når hele veien frem til The White House, har han i alle fall fått inn noen friske synspunkter, livgivende tankesett og vinklinger som er nødt til å få endrings messige følger for det politiske «establishment». Noen har åpenbart «sovet på vakt» av de som har vært i posisjon de siste 8 år, og det er selvfølgelig helt utilgivelig i et demokratisk mønsterbruk som det det amerikanske har tradisjon for å være i mange henseender.

Her hjemme har en så pass fremstående politiker som Venstres leder Trine Skei Grande gått kraftig ut og uttrykt sin frykt mot å få Trump som amerikansk president. Lite klokt. Snakk om å posisjonere seg klønete i forhold til et scenario med Trump som president.

Etterlysning: norsk verdidebatt      

Det er over 7 år siden den profilerte pakistanske innvandreren og arbeiderpartipolitikeren Aslam Ahsan uttalte til VG at «Norge må ikke bli mer pakistansk enn Pakistan».

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norge-maa-ikke-bli-mer-pakistansk-enn-pakistan/a/558467/

Artikkelen er dessverre like aktuell i dag. I stedet for Pakistan, kan man kanskje generalisere (selv om det alltid er farlig) og si «mer muslimsk enn et muslimsk land». I blogginnlegget «Hvorfor muslimer ikke spiser svinekjøtt og annen nyvunnen livs kunnskap» i november 2015» berørte jeg blant annet dette temaet. Der nevnte jeg at et av de viktige motivene for de første muslimske innvandrerne fra i første rekke Pakistan i løpet av 1970-tallet var å komme bort fra det strenge muslimske levesettet de ble pålagt i sitt hjemland. De ville kunne ta seg et glass øl og ha det hyggelig i litt større omfang enn det de hadde anledning til der de kom fra.

Nå har nye generasjoner av disse innvandrerfamiliene et behov for å finne sin identitet. Og den finner mange av dem dessverre i stor grad ved å søke tilbake til det fundamentalistiske muslimske.Kirke

Kanskje ville dette ikke ha skjedd om Norge og nordmenn i større grad hegnet om og fremsnakket sine kirker og menigheter på daglig basis i stedet for å ha et lemfeldig forhold til dem, og søke til dem kun ved begravelser, jul, bryllup, konfirmasjoner og dåp. Når strømmen av medlemmer i Den Norske Kirken er utadgående, svekker det den mest naturlige motkraft til den muslimske påvirkningen vi kan oppleve i Norge i dag. Skillet mellom kirke og stat representerer også en svekkelse av norske interesser slik jeg leser dette bildet. Det bør ses på som ganske unorsk å omfavne all fremmed religions utøvelse i Norge. Når fremmede religioner får mer og mer plass i mediebildet og i gatebildet enn det den tradisjonelle norske kirke får, er vi etter mitt skjønn på ville veier. Jeg forstår ikke hvorfor dette ikke er tema i den norske samfunnsdebatten i langt større grad enn det vi ser og hører. Det må skyldes unnfallenhet og mangel på stamina. Noen sover åpenbart på vakt også her.

Hvorfor lar Arbeiderpartiet sine egne i stikken?

Vel. Denne overskriften krever kanskje en forklaring.

Jeg forutsetter at fagarbeidere og operatører er Ap’s kjernevelgere, og at Ap’s fremste støtte er LO og arbeiderbevegelsen. Derav betegnelsen «sine egne».the-sporadic-blogger3

Det er en kjensgjerning at utdannelse av fagarbeidere innen Bygg og Anlegg – som er en bransje jeg kjenner godt – har i Norge i en årrekke gått for «lut og kaldt vann». Jeg snakker om tømrere, snekkere, murere, elektrikere, rørleggere, flisleggere etc. Dette har ført til at flertallet av arbeidstakere på norske byggeplasser nesten uten unntak er innvandrere. Hovedsakelig fra tidligere østblokk land. Polen, Litauen, Russland, Romania osv. Disse arbeidstakerne er selvfølgelig lykkelige for å få muligheten til å reise til Norge og skape et bredere grunnlag for sin families inntekter og velstand i sine hjemland.

Som jeg var innom i blogginnlegget «Den norske dekadansen – hvor bringer den oss? i desember 2013 er etnisk norske arbeidstakere i Bygg og Anleggs bransjen for lengst kommet i mindretall. Likeledes i Taxinæringen, innen Helse & sosialvesenet og Hotell- og restaurantbransjen. Blant annet. Det representerer en potensiell fare for mangel av innenlandsk kompetanse i disse næringene den dagen strømmen av utenlandsk arbeidskraft snur. Videre skaper dette bildet store ulikheter i det norske samfunnet som igjen utgjør et grunnlag for potensiell uro og mangel på stabilitet i det norske samfunnet.the-sporadic-blogger4

Tariffavtaler, som var en av LO’s fremste kjepphester i sin tid, er skremmende nok nesten fraværende i deler av Bygg og Anleggsnæringen. Minstelønn er utbredt. Hvem står opp for arbeidernes rettigheter?

Arbeiderpartiet er den fremste garantist for å forandre dette bildet. Men sover åpenbart på vakt. Her er det tydeligvis viktigere å slikke sine venner i EU opp etter ryggen enn å fremme norske interesser.

Jeg har aldri stemt AP, men likevel: jeg gremmes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s